VOD Pogoda Gry Katalog Firm Frazpc.pl Statystyki Stron Forum Hosting Programy Ipla Film Pozycjonowanie
Gery.pl - Kuchnia
Szukaj przepisu:

Twoje menu

Barszcz ukraiński

Data dodania: 2007-10-17 08:31:18
  • 50 dag buraków czerwonych
  • kawałek kapusty włoskiej
  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • kawałek pora
  • 2 - 3 ziemniaki
  • pół szklanki białej fasoli
  • 2 łyżki gęstego przecieru pomidorowego
  • kilka łyżek śmietany
  • pół łyżki mąki
  • łyżka sosu sojowego
  • ziele angielskie
  • 3 łyżki posiekanej zieleniny (pietruszki lub koperku)
  • vegeta
  • szczypta cukru
  • pieprz
Fasolę zalać wrzącą wodą, odstawić na 3 godziny.
Następnie odcedzić, zalać sześcioma szklankami świeżej wody i gotować.
Gdy fasola będzie prawie miękka, dodać warzywa starte na tarce o dużych oczkach, poszatkowaną kapustę, ziele angielskie i gotować 15 - 20 minut.
Następnie włożyć obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki.
Buraki umyć, obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej, zalać dwiema szklankami wody i ugotować w osobnym naczyniu.
Gdy będą miękkie, przelać je do garnka z warzywami.
Przyprawić zupę przecierem pomidorowym, sosem sojowym, vegetą, pieprzem i cukrem.
Wymieszać z mąką rozprowadzoną śmietaną, zagotować.
Rozlać do talerzy, posypać zieleniną.
Przepis z książki kucharskiej:
justyna17
Przepisów: 24
Słowa kluczowe:

zupy, gotowanie

Ocena przepisu:
Statystyki przepisu

Sprawdzony przez: 4 osoby «lista

Dodany do ulubionych przez: 2 osoby «lista

Poczta
Extrafotka
Fonik
Combajn
mBlog
IMbd.pl