VOD Pogoda Gry Katalog Firm Frazpc.pl Statystyki Stron Forum Hosting Programy Ipla Film Pozycjonowanie
Gery.pl - Kuchnia
Szukaj przepisu:

Twoje menu

Faszerowana dynia

Data dodania: 2007-10-17 08:31:23
  • 85 dag mielonej wołowiny
  • dynia około 3 kg
  • pęczek natki pietruszki
  • 3 cebule
  • 3 łyżki masła
  • 3 łyżki orzeszków piniowych
  • 20 oliwek
  • słoik dyni w occie
  • 2 łyżki rodzynków
  • 1/3 szklanki tartej bułki
  • 3 jajka
  • 1/2 łyżeczki imbiru
  • 1/2 łyżeczki kardamonu
  • 2/3 szklanki ryżu
  • 4 łyżki oleju
  • 3 łyżki pestek dyni
  • 10 liści laurowych
  • sól, pieprz cayenne
Cebule obrać, posiekać i podsamżyć na maśle.
Dodać orzeszki pinii i uprażyć.
Wsypać posiekaną natkę pietruszki.
Oliwki pokroić.
Dynię osączyć z zalewy.
Rodzynki sparzyć.
Mięso wymieszać z cebulą, orzeszkami, oliwkami, dynią z octu, rodzynkami, tartą bułką i jajkami.
Przyprawić pieprzem, imbirem, kardamonem i solą.
Z dyni odkroić wierzch, usunąć i wydrążyć miąższ.
Środek natrzeć solą i pieprzem.
Na dno wsypać posolony ryż, nałożyć masę mięsną.
Dynię postawić na blasze, skropić olejem.
Piec 2 godziny w 180ºC.
Dynię ozdobić pestkami z dyni i listkami laurowymi.
Przepis z książki kucharskiej:
alina17
Przepisów: 23
Słowa kluczowe:

kasza i ryż, mięso i drób, owoce i warzywa, pieczenie

Ocena przepisu:
Statystyki przepisu

Sprawdzony przez: 4 osoby «lista

Dodany do ulubionych przez: 7 osoby «lista

Poczta
Extrafotka
Fonik
Combajn
mBlog
IMbd.pl