VOD Pogoda Gry Katalog Firm Frazpc.pl Statystyki Stron Forum Hosting Programy Ipla Film Pozycjonowanie
Gery.pl - Kuchnia
Szukaj przepisu:

Twoje menu

Gulasz z cielęciny

Data dodania: 2007-10-17 08:31:23
  • 50 dag mięsa cielęcego bez kości
  • 1 szklanka grubej białej fasoli
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 szklanka bulionu z kostki
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • 1 łyżeczka mąki pszennej
  • 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 18-proc.
  • sól, pieprz
Fasolę przebrać, opłukać, moczyć 12 godzin, po czym ugotować do miękkości, w tej samej wodzie, w której się moczyła, odcedzić (wywar zachować).
Mięso umyć, osączyć, oczyścić z błon, pokroić w kostkę, zrumienić na oliwie i przełożyć do rondla.
Cebulę i czosnek obrać, posiekać, zrumienić na tłuszczu pozostałym po smażeniu mięsa i również przełożyć do rondla.
Wlać bulion i dodać masło.
Dusić pod przykryciem, na małym ogniu, 30 minut.
Następnie włożyć fasolę i jeśli trzeba, wlać trochę wywaru.
Wsypać tymianek, zamieszać i dusić na małym ogniu jeszcze 10 minut.
Mąkę rozprowadzić 3 łyżkami zimnej wody, wlać do potrawy i zagotować.
Gulasz zdjąć z ognia, dodać śmietanę, doprawić solą oraz pieprzem i starannie wymieszać.
Podawać z białym pieczywem.
Przepis z książki kucharskiej:
karolina29
Przepisów: 29
Słowa kluczowe:

mięso i drób, gotowanie

Ocena przepisu:
Statystyki przepisu

Sprawdzony przez: 2 osoby «lista

Dodany do ulubionych przez: 3 osoby «lista

Poczta
Extrafotka
Fonik
Combajn
mBlog
IMbd.pl