VOD Pogoda Gry Katalog Firm Frazpc.pl Statystyki Stron Forum Hosting Programy Ipla Film Pozycjonowanie
Gery.pl - Kuchnia
Szukaj przepisu:

Twoje menu

Kaczka na słodko

Data dodania: 2007-10-17 08:31:29
  • 1 kg filetów z piersi kaczki ze skórą
  • 1 łyżka oleju
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • 1 marchewka
  • 2 gruszki
  • 1 cebula
  • listek laurowy
  • szklanka soku gruszkowego lub jabłkowego
Mięso z kaczki opłukać , dokładnie osuszyć papierowymi ręcznikami ,
lekko oprószyć solą, na patelni dobrze rozgrzać olej, położyć mięso , obrumienić z każdej strony , osączyć z nadmiaru tłuszczu , przełożyć do brytfanny , oprószyć pieprzem i majerankiem , piec około 40 minut w piekarniku na grzanym do temperatury 240 stopni , marchewkę i cebulę obrać , pokroić na plasterki, dodać do pieczonego mięsa , podlać sokiem gruszkowym lub jabłkowym włożyć listek laurowy, piec jeszcze 30 minut , dodać obrane gruszki , podpiec 15 minut.

Smacznego !!!
Przepis z książki kucharskiej:
weronika28
Przepisów: 173
Słowa kluczowe:

mięso i drób, pieczenie

Ocena przepisu:
Statystyki przepisu

Sprawdzony przez: 5 osoby «lista

Dodany do ulubionych przez: 4 osoby «lista

Poczta
Extrafotka
Fonik
Combajn
mBlog
IMbd.pl