VOD Pogoda Gry Katalog Firm Frazpc.pl Statystyki Stron Forum Hosting Programy Ipla Film Pozycjonowanie
Gery.pl - Kuchnia
Szukaj przepisu:

Twoje menu

Kapusta z grochem (Wigilia)

Data dodania: 2007-10-17 08:31:17
  • 75 dag kiszonej kapusty
  • 3/4 szklanki łuskanego grochu
  • 6 łyżek masła lub oleju
  • drobno posiekana cebula
  • sól, świeżo zmielony pieprz
Groch zalać wrzącą wodą i odstawić na godzinę.
Następnie uzupełnić wodą, aby przykryła groch, i gotować na małym ogniu, aż będzie miękki.
Przetrzeć przez sito.
Kapustę posiekać nożem, zalać dwoma szklankami wrzącej wody, gotować na małym ogniu do miękkości.
Gorącą kapustę wymieszać z przetartym grochem.
Cebulę przesmażyć na rozgrzanym oleju, aż będzie szklista, wlać z tłuszczem do kapusty.
Przyprawić do smaku solą i pieprzem, zagotować, odstawić w chłodne miejsce do następnego dnia.
Przed podaniem zagotować na niedużym ogniu, często mieszając.
Doprawić.
Przepis z książki kucharskiej:
maria18
Przepisów: 30
Słowa kluczowe:

owoce i warzywa, Boże Narodzenie, gotowanie

Ocena przepisu:
Statystyki przepisu

Sprawdzony przez: 4 osoby «lista

Dodany do ulubionych przez: 6 osoby «lista

Poczta
Extrafotka
Fonik
Combajn
mBlog
IMbd.pl