VOD Pogoda Gry Katalog Firm Frazpc.pl Statystyki Stron Forum Hosting Programy Ipla Film Pozycjonowanie
Gery.pl - Kuchnia
Szukaj przepisu:

Twoje menu

Kiszka pasztetowa

Data dodania: 2007-10-17 08:31:20
  • 1 kg wątroby wieprzowej
  • 1 kg podgardla
  • 2 cebule
  • 150 g bułki
  • jajo
  • 50 g tartej bułki
  • sól
  • mielony pieprz
  • 1 ziele angielskie do smaku
  • jelita grube wołowe lub krzyżówki wołowe
Wątrobę pokrajać na małe kawałki.
Podgardle pokrajać, włożyć do garnka, wlać szklankę wody, przykryć i dusić, aż będzie miękkie.
Dodać pokrajaną wątrobę i cebulę, dusić dalej, aż woda wyparuje; ostudzić.
Po ostudzeniu przepuścić wszystko przez maszynkę, dodając namoczoną i odciśniętą bułkę.
Do masy dodać jajo, tartą bułkę, sól i przyprawy; dobrze wyrobić.
Przygotowaną w ten sposób masą napełnić jelita, przewiązać końce, włożyć do gorącej wody i gotować 40 minut.
Przepis z książki kucharskiej:
alina17
Przepisów: 23
Słowa kluczowe:

mięso i drób, gotowanie

Ocena przepisu:
Statystyki przepisu

Sprawdzony przez: 5 osoby «lista

Dodany do ulubionych przez: 8 osoby «lista

Poczta
Extrafotka
Fonik
Combajn
mBlog
IMbd.pl