VOD Pogoda Gry Katalog Firm Frazpc.pl Statystyki Stron Forum Hosting Programy Ipla Film Pozycjonowanie
Gery.pl - Kuchnia
Szukaj przepisu:

Twoje menu

Pasztet z królika

Data dodania: 2010-05-08 08:00:08

    Włóż do garnka przód oraz podroby z królika oraz boczek lub podgardle. Dodaj grzyby, cebulę, listki laurowe oraz pieprz, wlej trochę wody oraz duś pod przykryciem do miękkości. Pod koniec gotowania dodaj wątróbkę oraz duś jeszcze przez chwilkę. Ostudź, a następnie oddziel mięso od kości. W wywarze namocz bułki oraz odciśnij je. Mięso, boczek, wątróbkę oraz bułki przepuść (co najmniej 2 razy) przez maszynkę do mięsa. Przypraw do smaku, dodaj olej oraz jajka. Wyrób masę, przełóż do formy wysmarowanej masłem oraz posypanej tartą bułką. Piecz godzinę w temp. 180°C. Upieczony pasztet zalej wytopionym tłuszczem, przestudź oraz wstaw do lodówki

    Przepis z książki kucharskiej:
    maryla28
    Przepisów: 157
    Słowa kluczowe:

    inne

    Ocena przepisu:
    Poczta
    Extrafotka
    Fonik
    Combajn
    mBlog
    IMbd.pl