VOD Pogoda Gry Katalog Firm Frazpc.pl Statystyki Stron Forum Hosting Programy Ipla Film Pozycjonowanie
Gery.pl - Kuchnia
Szukaj przepisu:

Twoje menu

Perliczki

Data dodania: 2007-10-17 08:31:31
Smak perliczek przypomina bażanta, to jest, że lepiej smakuje od kury zwyczajnej.
Rzadko jednak są tak tłuste, jak pulardy.
Nabierają więcej smaku dziczyzny, jeżeli się je przed zabiciem zgoni tak, aby ze zmęczenia padły.
Po oskubaniu, powinny dla skruszenia wisieć w zimie najmniej tydzień, w lecie - 3 - 4 dni.
Piersi należy cienką słoniną naszpikować, a następnie piec na rożnie, na prędkim ogniu, polewając do zrumienienia fryturą, a następnie młodym masłem.
Na półmisku polać jeszcze raz rumianym masłem.
Przepis z książki kucharskiej:
patrycja
Przepisów: 29
Słowa kluczowe:

mięso i drób

Ocena przepisu:
Statystyki przepisu

Sprawdzony przez: 3 osoby «lista

Dodany do ulubionych przez: 3 osoby «lista

Poczta
Extrafotka
Fonik
Combajn
mBlog
IMbd.pl