VOD Pogoda Gry Katalog Firm Frazpc.pl Statystyki Stron Forum Hosting Programy Ipla Film Pozycjonowanie
Gery.pl - Kuchnia
Szukaj przepisu:

Twoje menu

Schab ze śliwką

Data dodania: 2010-04-08 08:00:09

    Śliwki sparz oraz wrzuć na 30 minut do gorącego wina. Powidła połącz ze startym imbirem. Schab umyj, osusz, rozbij tłuczkiem, oprósz solą oraz pieprzem, posmaruj powidłami. Śliwki wyjmij z wina, kilka sztuk dodłóż, resztę poukładaj w trzech rzędach na mięsie. Schab zroluj oraz obwiąż ściśle nitką. Na dużej patelni rozgrzej olej oraz obsmaż na nim mięso. Następnie przełóż je razem z tłuszczem do brytfanny, dodaj goździki, wlej wino, w którym moczyły się śliwki oraz 2-4 łyżki wody. Oprósz pieprzem. Piecz ok. godziny w temp. 180 st. polewając od czasu do czasu wytwarzającym się podczas pieczenia sosem. W połowie pieczenia dodaj do mięsa odłożone śliwki

    Przepis z książki kucharskiej:
    urszula19
    Przepisów: 157
    Słowa kluczowe:

    pieczenie

    Ocena przepisu:
    Poczta
    Extrafotka
    Fonik
    Combajn
    mBlog
    IMbd.pl