VOD Pogoda Gry Katalog Firm Frazpc.pl Statystyki Stron Forum Hosting Programy Ipla Film Pozycjonowanie
Gery.pl - Kuchnia
Szukaj przepisu:

Twoje menu

Smażone piersi kurczaka

Data dodania: 2007-10-17 08:31:27
  • 4 filety z piersi kurczaka
  • 2 łyżki oleju
  • 10 dag drobnolistnej sałaty
  • 15 dag pomidorków koktajlowych
  • puszka tuńczyka w oleju
  • mały kubek jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki majonezu
  • sól
  • pieprz kajeński
  • pieprz czarny
  • cukier
  • 1-2 łyżeczki soku z cytryny
  • 2-3 łyżeczki kaparów
  • 1-2 gałązki natki
  • 3 łyżki octu
  • 3 łyżki oleju
Piersi kurczaka opłukać i osuszyć.
Usmażyć na patelni na dobrze rozgrzanym oleju.
Zrobić sos tuńczykowo-majonezowy: tuńczyka osączyć, rozdrobnić widelcem.
Wymieszać z jogurtem i majonezem, przyprawić do smaku solą, pieprzem kajeńskim i sokiem z cytryny.
Do sosu dodać kilka kaparów i posiekaną natkę.
Sałatę oczyścić umyć i osuszyć.
Pomidorki umyć, przekroić na połówki.
Zrobić sos winegret ocet przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem utrzeć z olejem.
Polać sałatę i pomidory, wymieszać.
Smażonego kurczaka pokroić, umieścić na półmisku, polać sosem tuńczykowym.
Posypać resztą kaparów, podawać z sałatką.
Przepis z książki kucharskiej:
milena17
Przepisów: 24
Słowa kluczowe:

mięso i drób, smażenie

Ocena przepisu:
Statystyki przepisu

Sprawdzony przez: 8 osoby «lista

Dodany do ulubionych przez: 7 osoby «lista

Poczta
Extrafotka
Fonik
Combajn
mBlog
IMbd.pl