VOD Pogoda Gry Katalog Firm Frazpc.pl Statystyki Stron Forum Hosting Programy Ipla Film Pozycjonowanie
Gery.pl - Kuchnia
Szukaj przepisu:

Twoje menu

Szczupak po mazursku

Data dodania: 2007-10-17 08:31:26
  • 1 - 1,5 kg szczupaka
  • 10 dag tłuszczu
  • 50 dag kapusty
  • 5 dag boczku
  • 5 dag cebuli
  • 15 dag świeżych grzybów
  • jabłko średniej wielkości
  • łyżka przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki tartego sera twardego
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
Szczupaka sprawić, podzielić na dzwonka, posolić i postawić w chłodne miejsce na pół godziny.
Potem oprószyć mąką i usmażyć w gorącym tłuszczu.
Odpadki z ryby (ogon, płetwy, kręgosłup) ugotować w 2 szklankach wody i przecedzić.
Do wywaru włożyć drobno poszatkowaną kapustę, podsmażone na boczku grzyby i cebulę, obrane i poćwiartowane jabłko, przecier pomidorowy, posiekaną zieleninę, sól, pieprz lub zieloną paprykę do smaku.
Dusić, aż kapusta będzie prawie miękka.
Usmażone filety ułożyć na ogniotrwałym półmisku, przykryć duszoną kapustą, posypać tartym serem i wstawić na 15 minut do gorącego piekarnika.
Podawać z purée ziemniaczanym.
Przepis z książki kucharskiej:
paulina21
Przepisów: 29
Słowa kluczowe:

ryby, smażenie

Ocena przepisu:
Statystyki przepisu

Sprawdzony przez: 5 osoby «lista

Dodany do ulubionych przez: 2 osoby «lista

Poczta
Extrafotka
Fonik
Combajn
mBlog
IMbd.pl