VOD Pogoda Gry Katalog Firm Frazpc.pl Statystyki Stron Forum Hosting Programy Ipla Film Pozycjonowanie
Gery.pl - Kuchnia
Szukaj przepisu:

Twoje menu

Wołowina peklowana wędzona

Data dodania: 2007-10-17 08:31:22
Zrazówkę lub krzyżówkę (bez kości) zamarynować w taki sam sposób, jak szynkę na surowo.
Po dwóch tygodniach kawałki mięsa (możliwie duże) wyjąć, obsuszać 24 godziny na powietrzu, obszyć szczelnie w płótno i wędzić 10 dni w zimnym dymie.
Po uwędzeniu zawiesić w suchym, przewiewnym miejscu.
Mięso można przechowywać do 2 miesięcy; dłużej przechowywane staje się mniej smaczne, gdyż zbytnio wysycha.
Podawać po ugotowaniu na zimno lub na gorąco.
Przepis z książki kucharskiej:
sandra27
Przepisów: 179
Słowa kluczowe:

mięso i drób, przetwory

Ocena przepisu:
Statystyki przepisu

Sprawdzony przez: 2 osoby «lista

Dodany do ulubionych przez: 2 osoby «lista

Poczta
Extrafotka
Fonik
Combajn
mBlog
IMbd.pl